Inspiratie

Inspiratie

Er zijn heel wat boeken, tijdschriften, websites, kaarten, muziek enzovoort die mij enorm inspireren in alles wat ik doe. Dingen die mijn hart sneller doen kloppen, mij enthousiast maken en een inspiratiebron vormen om uit te putten. Een aantal van die inspiratiebronnen wil ik graag met jullie delen.

Heb jij ook inspiratiebronnen die de moeite waard zijn om te delen? Je mag ze altijd aan mij doorgeven (zie “contact”). Dan voeg ik ze toe aan deze pagina. Sharing is caring!


PURE Child magazine

PURE Child is een uniek baanbrekend magazine voor ouders en leerkrachten. Het biedt een vernieuwde kijk op het begeleiden van kinderen in actuele thema’s. Onze missie is ouders en leerkrachten te ondersteunen om samen te groeien tot de beste versie van zichzelf. Het is een educatief platform. Professionele coaches, experts, ouders en leerkrachten komen aan het woord waardoor je leert te kijken met een bewustere open geest. Er komen ook veel leuke en praktische tips en ideeën in aan bod.

Magdalena Troch, uitgever PURE Child


Boekenreeks: Bas Kunstler – Luc Cielen

Recent heb ik de boeken van Luc Cielen aangeschaft: Bas Kunstler schrijft, Bas Kunstler rekent en Bas Kunster begint te lezen. Deze boeken geven een interessante kijk op de didactiek om iets op een pakkende manier aan je kind te leren.

“BASisonderwijs KUNSTzinnig LERen (BAS KUNSTLER). De kunstzinnige aanpak van de leerstof zorgt ervoor dat kinderen al hun talenten inzetten bij het leren. “

Luc Cielen, schrijver

—-
Boek: Jagen, verzamelen en opvoeden – Michaeleen Doucleff

Blije en gezonde kinderen dankzij de lessen van oude culturen. Michaeleen Doucleff kon in huidige opvoedboeken geen antwoorden vinden op haar opvoedvragen en vroeg zich af of ze die wel kon vinden bij de kennis en ervaring van oude culturen. Met haar dochtertje reisde ze naar drie van de oudste gemeenschappen ter wereld: de Maya, de Inuit en de Hadza.

Doucleff leerde al snel dat deze ouders niet dezelfde problemen met hun kinderen hebben als wij. Opvallend was hoe verschillend de band is tussen ouders en kind: gebaseerd op samenwerking in plaats van controle en op vertrouwen in plaats van angst.

In Jagen, verzamelen, opvoeden deelt Doucleff haar bevindingen en laat ze andere wetenschappers aan het woord.


Boek: Leven met het jaar – Christiane Kutik

Leven met het jaar is een echt gezinsboek. Het bevat voor ieder jaargetijde, maand of feest een verhaal of een korte beschrijving, een aantal liedjes en spelletjes, een schat aan feestelijke recepten en vele knutsels. Door de bijzondere wijze van samenstellen vormen de verschillende onderdelen, die ieder op zichzelf al een aparte uitgave waard zijn, een hechte eenheid, die nog eens wordt versterkt door de samenhang van de tekst en de vele zwart-wit afbeeldingen.


Kinderyogakaarten – Helen Purperhart

Onze dag begint vaak met een gezamenlijk beweegmomentje. De meiden zijn dol op kinderyoga. Ik heb daarom de kinderyogakaarten van Helen Purperhart aangeschaft. We zijn er super blij mee! Alle yoga oefeningen worden gepresenteerd op een kaartje met een dier erop. Aan de ene kant van het kaartje staat de oefening uitgelegd. Aan de andere kant lees je meer over de kenmerken van dit dier en staat er een vraag aan de kinderen om zichzelf beter te leren kennen. Bij ons zijn de kaarten een heerlijk startpunt van de dag. Natuurlijk zijn ze geschikt om op elk gewenst moment van de dag te gebruiken. Ze zijn leuk voor klein en groot en zelfs ik als mama geniet van het meedoen met de oefeningen.


Eigenwijsjes

Ontdek de kracht van het positief denken. Je kind trekt een persoonlijk EigenWijsje: voor de focus voor een speciaal moment, een dag of voor een hele week. De krachtige positieve zin geeft je kind meer zelfvertrouwen en is daarbij een steuntje in de rug. Het helpt je kind positief te denken, op een eigen en wijze manier. Deze kaarten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ze worden ook vaak gebruikt tijdens kindercoachingssessies.