Welkom, speelmaatjes!

Welkom, speelmaatjes!

Lieve Speelmaatjes,

Welkom op mijn allereerste blog op mijn allereerste website ooit. Zoals de lay-out al doet vermoeden ben ik nog volop aan het leren en experimenteren hoe ik een website moet maken. Al doende leert men, dus ook voor mij zal dat gelden.

Even voorstellen

Ik ben Janneke, 36 jaar en moeder van twee dochters (2,5 jaar en 4 jaar). Wij wonen met ons gezin in Hoogstraten en sinds 3 maanden zijn wij gestart met thuisonderwijs. Mijn man werkt buitenshuis en ik ben voltijds thuis voor onze kinderen en onze dieren (2 puppy’s, 40 kippen, 4 geiten, 3 varkens, 7 kalkoenen en 2 pauwen… Ja, het is precies een kinderboerderij bij ons!)

Drie maanden vol ontdekken, onderzoeken, mensen ontmoeten, vallen en opstaan zijn voorbij gevlogen. In het begin voelde het als “us against the world”. Ik had het gevoel dat we als enige met thuisonderwijs bezig waren. Via een aantal telegramgroepen legde ik contact met andere ouders. Vervolgens zijn we een telegramgroep gestart: Thuisonderwijs Noorderkempen. Wat klein begon is al snel uitgegroeid naar een groep van rond de 200 mensen.

Us against the world

Er zijn nog steeds momenten dat het voelt als “us against the world”. Met dát verschil dat “us” een veel grotere groep is geworden. We hebben de afgelopen tijd veel nieuwe mensen ontmoet die ook met thuisonderwijs bezig zijn of zich erin aan het verdiepen zijn. Stuk voor stuk mensen met een warm hart voor hun kinderen. Ieder met een eigen, boeiend verhaal. Ieder met een eigen visie en werkwijze. Ik ben intens dankbaar dat we al deze fijne mensen hebben leren kennen.

Toch miste ik iets: een netwerk van speelmaatjes die leuke activiteiten met elkaar ondernemen. Als iets er niet is, begin ik het zelf! Met de mensen die ik heb leren kennen begon ik een telegramgroep genaamd “Speelmaatjes”.

Speelmaatjes

Speelmaatjes is een initiatief om ouders en hun kinderen met andere ouders en kinderen in contact te brengen. Dit doen we door middel van leuke activiteiten, waaraan iedereen vrij kan deelnemen, op wisselende locaties. Dit initiatief is ontstaan vanuit onze behoefte als homeschoolers aan sociale contacten. Ook ouders met schoolgaande kinderen zijn van harte welkom bij deze activiteiten. Deze worden dan ook met name op woensdagmiddagen gepland, zodat ook zij kunnen aansluiten.

Neem eens een kijkje in de activiteitenkalender om te zien wat we allemaal gaan doen in de maanden maart tot en met juni 2022.

De website

Met wat aanmoediging van mijn persoonlijke levenscoach, een zeer waardevolle vrouw met veel levenservaring, ben ik deze website gestart.

Nu hebben de speelmaatjes ook een eigen website, al weet ik nog niet precies hoe ik alles ga aanpakken. Ik moet nog zoveel leren! Is dat nu juist niet een fantastisch voorbeeld voor onze kinderen? “Kijk, mama leert ook nog nieuwe dingen. Mama weet nog niet hoe het moet en vindt het een beetje spannend. Toch begin ik er gewoon aan. Al doende leert men en foutjes maken mag!”

Ik wil jullie dolgraag meenemen op mijn reis in de wereld van thuisonderwijs middels deze blog. Ook zal ik via deze website de activiteiten aankondigen, sfeerimpressies hiervan geven, informatie delen rondom thuisonderwijs en wie weet wat nog meer in de toekomst.

Veel liefs en tot ziens!

Janneke

27 februari 2022